FAUX FUR

                                    Image and video hosting by TinyPic
                                zara.com
I disse ekstreme pels-tider syns jeg det er viktig å ta et standpunkt. For eller mot. Jeg er mot. Argumenter som at pels er det eneste som funker når det er minus 40 grader ute er rett og slett latterlig. Pengene vedkommende har brukt på pelsen ville vært nok til tre termodrakter, ti par super-undertøy, fem Uggs, to dunjakker og tjue luer. 
Men, jeg kan ikke for å lure. Er det greit med secondhand-pels og faux fur? Hvis vi kjøper dette bidrar vel vi som forbrukere til å holde pels i motebildet? Dermed blir det også større etterspørsel. Eller kanskje jeg tar feil? For meg hadde det beste vært å fjerne ekte pels og beholde den faux'e.
Som en person med moteinteresse over gjennomsnittet kan jeg ikke for å håpe at jeg en dag finner en fin, gammel og brukt pels i en secondhandbutikk, eller at jeg har lyst på sesongens faux fur fra en eller annen kjedebutikk. Og det er mulig jeg kommer til å kjøpe. Men kanskje må vårt standpunkt begynne allerede der? Jeg har hatt lyst på en brun eller hvit faux fur i høst, men har ikke kjøpt. Estetisk sett syns jeg det er fint. Men etisk kommer jeg nærmere og nærmere standpunktet om at det er feil.
Og i sannheten er vi alle dyr. Men menneskene er ikke lenger huleboere. Så selv om vi kan, betyr ikke det at vi må.

Update: jeg har tenkt. Og kommet frem til at jeg mener at faux fur på til dels holder pels i motebildet, men som Ediot sier, det er faux man bør fokusere på, og stresse det faktum at faux faktisk funker bedre enn vanlig pels, fordi man er grei i tillegg. Så syns man pels er fint, er det lov så lenge det er faux.

4 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Interessant inlegg.Jeg skjönner tankegangen din. men jeg syns det er greit med faux. fint tilogmed. jeg er vegetarianer og spiser gjerne sojakjöttdeig-
  og det påminner jo veldig om kjöttdeig.. det er vel omtrent samme greie
  som med faux. (jeg vet at sojating er dumt mot miljöet.. men sånn er sannheten, jeg spiser det, ikke så mye annet jeg spiser som er miljöskadelig tror jeg.)

  Jeg tenker snarere hvorfor man må kjöpe ekte når det finns varme og fine falske pelsting..
  og så fort jeg har på meg pelslue(faux ja) og lignende, sier jeg såklart at det er falskt..
  men er enig i at det kan väre med på å holde pelsen i motebildet. det stemmer jo. og det er litt dumt. Men jeg synes heller at man burde jobbe for å se til at all pels som brukes er fake.. at designere begynner å tenke i de banene.
  kan gjerne diskutere dette mere -men har ikke tid akkurat nå.
  hva er dine helgeplaner? håper du får en super helg
  xx

  ReplyDelete
 3. Jeg er enig i alt det der om at det er en helt grusom industri, men jeg klarer liksom ikke si helt nei. Jeg har verdens fineste skinn-og pelslue, og jeg klare bare ikke å la den ligge.
  Nå eier ikke jeg en jakke, men hvis jeg skulle kjøpe en, så hadde det blitt falsk. Den fra Zara er jo helt nydelig, og jeg har faktisk ikke sett pelsjakker jeg synes er fine (ennå).

  ReplyDelete
 4. Haar så lyst på en lignende jakke!!

  ReplyDelete